Підведення підсумків з практики на здобуття робітничої професії

В системі формування практичних професійних вмінь та навичок фахового молодшого бакалавра зі спеціальності «Харчові технології» важливе значення має навчальна практика на здобуття робітничої професії. Вона є важливою і необхідною частиною підготовки майбутніх фахівців.

В ході практики, використовуючи сучасні техніки і оригінальні рецептури, здобувачі освіти, під керівництвом викладачів коледжу отримали професійні вміння та навички, які активно застосовували при виконанні практичних завдань з практики. А саме, знання щодо визначення якості сировини і напівфабрикатів, складання технологічних карт та алгоритмів приготування страв згідно нормативно-технічної документації, дотримання умов технологічних процесів і норм закладання сировини, а також раціонального використання сировини, харчових відходів, обладнання та інвентарю.

Підсумками проходження практики стали презентації здобувачами освіти приготовлених страв з різноманітної сировини. З усього переліку представлених страв найбільше виділялися: український борщ, вареники, печеня по-домашньому, ковбаски, та вироби з борошна.

Без сумніву, що здобуті базові професійні знання допоможуть та нададуть впевненості здобувачам освіти під час проходження наступних, вже виробничих практик, які проходитимуть у сучасних закладах ресторанного господарства.

Проходження практик сприяє формуванню професійної компетентності майбутніх фахівців та підготовці їх до реальних умов виробництва. 

       Бажаємо нашим здобувачам освіти впевнено та рішуче крокувати до нових звершень, легко долати всі перешкоди на шляху до мети та стати успішними фахівцями та майстрами своєї справи!